Liberation Concert 2019

15 juli 2019

Liberation Concert
Zondag 15 september 2019
Gratis toegang

Programma:
Vanaf 9:00 uur Mogelijkheid om begraafplaats te bezoeken
15:00 – 16:30 uur Liberation Concert 2019 (geen pauze)

Op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten klinkt sinds 2006 jaarlijks een muzikaal eerbetoon. Een klassiek concert dat past bij de unieke locatie. Samen herdenken we de gesneuvelde soldaten die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de bevrijding van ons land. En we vieren de bevrijding van Nederland die in september 1944 vanuit Zuid-Limburg begon.
Dit jaar vieren we in Limburg 75 jaar vrijheid. Het concert wordt verzorgd door philharmonie zuidnederland en de koren Studium Chorale en het Brabant Koor. Uitgevoerd wordt de 2e symfonie van Mahler.

Voor het Liberation Concert is dit jaar gekozen voor Gustav Mahlers’ Tweede symfonie. Het werk is een monument, een pronkstuk in de muziekliteratuur maar bovenal allesomvattend. In anderhalf uur stelt Mahler u bloot aan een achtbaan van emoties. Het is een worsteling met het bestaan, het hoe en waarom van de mensheid. Mahler dwingt u stil te staan bij de overledenen, maar roept uiteindelijk op tot wederopstanding, hoop en eeuwig leven.

Philharmonie zuidnederland en de koren Studium Chorale en het Brabant Koor tekenen voor dit bijzondere concert. Het werk, onder leiding van chef-dirigent Dmitri Liss, zorgt voor een overweldigende luisterervaring en muzikaal eerbetoon aan onze bevrijders. Het aantal uitvoerenden is imposant: 72 zangers en twee orkesten met in totaal 111 musici. De solisten zijn Sarah Wegener (sopraan) en Helena Rasker (Alt).

Meer informatie: www.liberationconcert.nl