‘Adopteren van graf’ nu cultureel erfgoed

26 september 2017

Het adopteren van een graf op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten is nu officieel opgenomen in de inventarislijst van Nederlands Cultureel Erfgoed. Zondag 17 september is, tijdens een bijeenkomst voor genodigden van het Liberation Concert, de akte daarover getekend in het gemeentehuis van Margraten. Dat gebeurde door voorzitter Ton Hermes van de Stichting Adoptie, die het initiatief nam voor deze plaatsing, Leo Adriaans, directeur van het Kenniscentrum Immaterieel Cultureel Erfgoed en burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten.

Burgemeester Akkermans en adoptie-voorzitter Ton Hermes vonden dat deze erkenning van het succesvolle adoptie-programma vooral een compliment is voor de vele duizenden adoptanten. In de gemeente Eijsden-Margraten zijn ook het stoken van Limburgse stroop en het halen en plaatsen de Sint Brigida-den in Noorbeek op deze nationale lijst geplaatst.

Voorzitter Ton Hermes ondertekent de oorkonde waarin het adopteren van een oorlogsgraf in Margraten wordt opgenomen in de lijst van Nederlands immaterieel cultureel erfgoed. Op de achtergrond Leo Adriaans en burgemeester Akkermans. Foto: Stichting Margraten Eerbetoon/Edward van Kempen.