Update ivm Corona

29 april 2020

Beste adoptanten,

Onze Stichting en de directie van de begraafplaats ontvangen de laatste tijd regelmatig mails en telefoontjes van adoptanten met de vraag of het mogelijk is bloemen te (laten) brengen om bij een adoptiegraf of de -naam te plaatsen. Na overleg met superintendent David Americo is besloten het volgende met u te communiceren:

1. De begraafplaats is en blijft voorlopig gesloten. Dat betekent dus dat er GEEN bloemen kunnen worden gebracht, ook niet door een bloemist.

2. Met Bevrijdingsdag (5 mei) en Memorial Day (24 mei) in aantocht spreekt de superintendent zijn zorgen uit over het feit dat adoptanten mogelijk rond die dagen bloemen bij het hek of langs de heggen van begraafplaats gaan leggen. DOE DAT NIET!! Het heeft geen enkele zin en levert alleen maar werk op voor de onderhoudsploeg om alles weg te halen.

3. Er is afgesproken dat de Stichting NAMENS ALLE ADOPTANTEN voor Memorial Day twee bloemstukken en een krans voor bij het beeld van de Mourning Mother zal bezorgen. De superintendent zal zelf zorgen voor plaatsing van deze huldeblijk en foto’s maken. Die zijn via onze Facebookpagina dan te bekijken.

Wanneer de begraafplaats weer opent is nog onbekend. Volg daarvoor de berichtgeving op de website en Facebookpagina van de begraafplaats:  https://www.abmc.gov/cemeteries-memorials/europe/netherlands-american-cemetery en https://www.facebook.com/usabmc/ Ook op onze pagina zullen we hierover communiceren

Tenslotte: we leven in een hele vreemde tijd waarin alles wat eerder normaal leek niet meer kan. Ook een bezoek aan de begraafplaats brengen en het leggen van een bloemetje is er voorlopigniet meer bij. Maar u kunt uw soldaat ook thuis eren: plaats een boeketje bij de foto en denk op 5 en 24 mei aan het offer dat hij of zij heeft gebracht.

Graag willen we eindigen met een mooie uitspraak van superintendent David Americo: ‘We care about our dead soldiers but now it is time to care about the living people’.